Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Певицата Мариан Фейтфул: Бившият ми уби Джим Морисън

Джим Морисън умира едва на 27 години. - Певицата Мариан Фейтфул: Бившият ми уби Джим Морисън

Джим Морисън умира едва на 27 години.

Неочаквано признание хвърли светлина върху мистериозната смърт на Джим Морисън, фронтменът на легендарните „Доорс“. Британската певица и актриса Мариан Фейтфул разкри в интервю за списание Mojo, че бившият й приятел – дилър на хероин на име Жан де Бретьо, е отговорен за смъртта на суперзвездата. Изпълнителят е намерен мъртъв във ваната на 3 юли 1971 г. в Париж. Аутопсия не му е направена. 

Певицата Мариан Фейтфул разкри вероятната причина за смъртта на Джим Морисън - свръхдоза дрога.

Певицата Мариан Фейтфул разкри вероятната причина за смъртта на Джим Морисън – свръхдоза дрога.

Фейтфул припомня, че е имала лошо предчувствие, когато Бретьо й казал, че възнамерява да посети Морисън. Тя не придружава приятеля си, взима няколко туинала (бел. ред. – барбитурати) и си остава в хотела. „Той отиде да види Джим Морисън и го уби, – казва Фейтфул пред Mojo. – Но аз съм сигурна, че смъртта му е била нещастен случай. Горкият човек. Може би (бел. ред. – дрогата) беше прекалено силна? Да. И той умря. Не разбрах как стана. Както и да е, днес всеки, свързан със смъртта на този беден човек, е мъртъв. Освен мен“.

През септември Фейтфул ще пусне новия си албум Give My Love to London, създаден съвместно с Роджър Уотърс, Ник Кейв и др.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Върхът у мен