Софийска филхармония МЕГАБОРД

Пиaното нa Людмил Ангелов с глaсa нa „Готaн проджект“

„Тaнго вечер“ в София с певицaтa Кристина Вилалонга, бандонеонистa Виктор Вилена и виртуозния бългaрски музикант

Людмил Ангелов. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Пиaното нa Людмил Ангелов с глaсa нa „Готaн проджект“

Людмил Ангелов. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

„Танго вечери“ ще затоплят софийските вечери дни преди Коледа. Дуото на вокалистката от „Gotan project“ Кристина Вилалонга и бандонеониста Виктор Вилена за пръв път ще включи и виртуозния пианист Людмил Ангелов, тримата ще излязат на сцената на „София лайв клуб“ на 19 декември. Вилалонга и Вилена идват у нас за „Танго вечери“ само дни след гостуване на парижката клубна сцена.

Групата „Gotan project“, която новаторски обединява аржентинското танго със съвременно електронно звучене, прекрати концертните си изяви преди няколко години, но певицата и композитор Кристина Вилалонга продължава своя собствен артистичен път. Тя пише филмова музика, композира и представя по клубните сцени в Европа собствен и класически танго репертоар. В последно време тя си партнира с аржентинеца Виктор Вилена, когото „Ню Йорк Таймс“ нарича „маестро на бандонеона, една вселена сам по себе си“.

В проекта „Танго вечери“ за пръв път дуото ще свири заедно с Людмил Ангелов, създател на квинтета „5/4 Tango“, посветен на музиката на бандонеониста и композитор Астор Пиацола.

Продуцент на проекта е Българският културен институт в Париж, партньор и съорганизатор за България е „София лайв клуб“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах