Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пиърс Броснан канен да играе Вапцаров

Джеймс Бонд влиза в антифашистката съпротива на Балканите

Ако приеме ролята, 61-годишният Пиърс Броснан ще трябва да се превъплъти в образа на Вапцаров, убит на 33 г. - Пиърс Броснан канен да играе Вапцаров

Ако приеме ролята, 61-годишният Пиърс Броснан ще трябва да се превъплъти в образа на Вапцаров, убит на 33 г.

Холивудската звезда Пиърс Броснан е поканен да играе ролята на Никола Й. Вапцаров в международна продукция, финансирана от ЮНЕСКО, пише „Монитор“. Новината съобщава племенникът на поета Никола Б. Вапцаров, който твърди, че екипът вече е разговарял с роднините, за да разкрият подробности за живота му.

„Идеята на игралния филм е все още много сурова, но става дума за Съпротивителното движение на Балканите по време на Втората световна война. То е било подпомогнато от Великите сили, които са хвърляли над нашата територия оръжие и пари. Става дума за Трънския и Гоцеделчевския партизански отряд, както и за Гърция”, разказа племенникът на Вапцаров. Според него образът на поета ще бъде централен във филма.

Броснан, известен с ролята си на Джеймс Бонд, още не е дал съгласието си, но родствениците на поета горещо одобряват избора му. Никола Б. Вапцаров се въздържа да даде повече информация за режисьора и сценаристите, тъй като продукцията е още в начален стадий.

На „Площад Славейков“ обаче се питаме друго. Никола Вапцаров е бил убит на 33 през 1942 г. Любопитно е как ще изиграе тази роля 61-годишният Броснан?

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg