Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пиеса на Бекет се играе в пълен мрак

„Всички, които падат“ ще е част от фестивала в чест на ирландския писател през лятото

Самюел Бекет за първи път поставя жена в центъра на своя пиеса във „Всички, които падат“. - Пиеса на Бекет се играе в пълен мрак

Самюел Бекет за първи път поставя жена в центъра на своя пиеса във „Всички, които падат“.

Пиесата „Всички, които падат“, изиграна в пълен мрак, е сред водещите събития на летния фестивал в чест на писателя и драматург Самюъл Бекет (1906-1989). Ежегодното събитие ще се проведе за четвърти пореден път в Енискилен, Северна Ирландия. Фестивалът включва спектакли на множество различни локации, включително и училището, чийто възпитаник е бил Бекет в началото на 20-те години.

Светлините на фестивала са насочени предимно към „Всички, които падат“, постановка на бившия артистичен директор на „Роял Корт“ Макс Стафорд-Кларк. „Попитаха ме за моята визия за пиесата и отговорът ми беше, че няма никаква визия за никого – цялата пиеса се играе в пълен мрак“, коментира той.

„Ще бъде толкова тъмно, колкото е възможно – публиката няма да вижда нищо“, каза Стафорд-Кларк пред „Би Би Си“. „Ще бъде малко зловещо, както си го представям, но това е търсеният от Бекет ефект“, добавя той.

„Всички, които падат“ е поставяна и в Лондон през 2012 г. Текстът е радиопиеса в едно действие, излъчена в ефира за първи път през 1957 г. Историята разказва за пътуването на възрастна жена към железопътна гара, където тя ще се срещна със слепия си съпруг, а след това и прибирането до дома им. Това е първата пиеса на Самюъл Бекет с жена централен персонаж.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg