Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Пикник в Южния парк в подкрепа на украинските бежанци

Благотворителното събитие „Великден заедно“ ще набира средства за най-нуждаещите се бегълци от войната

Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Пикник в Южния парк в подкрепа на украинските бежанци

Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Благотворителен пикник в подкрепа на бежанците от Украйна ще се проведе седмица преди Великден в Южния парк. На 16 април, когато православният християнски свят отбелязва Лазаровден, над 20 музикални и визуални творци от български и украински произход ще се включат в програмата на събитието, чиято цел е да подкрепи финансово най-нуждаещите се бежанци. Събраните средства ще отидат за хуманитарна помощ към СУОБ „Мати Україна“. 

Белослава, Свилен Ноев от „Остава“, Мила Робeрт, Елена Сиракова, Тино, Деси Андонова и Илко Градев, джаз бенд „Funkilicious“ и други музиканти ще озвучат голямата поляна вдясно от централния вход на Южния парк. На поляната ще бъдат разположени 6 огромни великденски яйца, изрисувани и изписани с послания за мир. Едно от яйцата ще има и специална мисия — да бъде касичка за набиране на дарения за бежанците от Украйна в България. Пикникът е с вход свободен, но всеки посетител се насърчава да остави своя принос.

На Лазаровден яйцата ще бъдат само представени на посетителите на пикника, а украсяването им ще се случи на 14 април в център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“. Своите послания за мир ще оставят Пол Романюк (Киев, Украйна), Вики Книш (Minushka), Борислава Караджова и Михаела Караджова (София), Маргарита Димитрова (Subcultura, София), Мария Балева (Pottery and Poetry, София).

В програмата на събитието в Южния парк ще участват още Камен Алипиев и Цветелина Цветкова с четене на разкази. В пикника се включват и каравани с храна и напитки, които ще дарят на каузата част от приходите си от събитието.

Инициативата „Великден заедно“ се осъществява с подкрепата на Столична община, „Топлоцентрала“, „Dynacord“ по идея на украинския пиар специалист Владислав Димитров.

Вече над 70 хил. са украинските бежанци, които са потърсили помощ в пределите на България и много от тях са избрали София за спасение от войната, отбелязват от Общината. Всеки посетител на пикника може да подкрепи най-нуждаещите се от тях, като направи дарение по своя преценка в специалното великденско яйце – касичка.

Пикникът ще продължи почти през целия ден, от 11 до 17 ч.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах