Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Пинк Флойд“ към „Стоунс“: Не пейте в Израел!

Роджър Уотърс и Ник Мейсън са против агресията срещу Палестина

 - „Пинк Флойд“ към „Стоунс“: Не пейте в Израел!

Ник Мейсън и Роджър Уотърс от „Пинк Флойд“ призоваха „Ролинг Стоунс“ да се откажат от концерта си в Израел. Причината за намесата им е агресивната политика на страната към палестинците.

Според плановете, Мик Джагър и останалите от бандата ще излязат пред публиката в Тел Авив в началото на юни, а това е първият в историята им гастрол в Близкия Изток.

Отговор от "Ролинг Стоунс" все още няма.

Отговор от „Ролинг Стоунс“ все още няма.

Това не е първият призив на Роджър Уотърс да се бойкотира Израел. Сега обаче музикантът се върна към темата, след отказа на Израел да участва в мирните преговори с Палестина, организирани от САЩ. Уотърс и Мейсън написаха отворено писмо до „Стоунс“.

„Израел в момента е моралният еквивалент на курорта „Сън Сити“ в Южна Африка в разгара на Апартейда, – заявяват в писмото си „Флойд“. – Независимо от намеренията си, че израелското правителство ще се опита да замаже своята политика на неправда и расизъм.“

На концерта си в София през август миналата година Роджър Уотърс не пропусна да отправи от сцената своята политическа позиция към обстановката към онзи момент у нас. Гостът подкрепи протестите срещу правителството на БСП и ДПС с надпис на български език „Оставка“ на мултимедийната стена. Направи го, въпреки че изповядва леви идеи.

Роджър Уотърс подкрепи призивите на протеста у нас за оставка на правителството.

Роджър Уотърс подкрепи призивите на протеста у нас за оставка на правителството.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg