VivaPay

„Пинк Флойд“ пускат редки или невиждани записи от свои концерти

„Чудесен начин да започнете уикенда“ - всеки петък безплатно по едно видео в канала на групата в Ютюб (линк)

„Пинк Флойд“ на концерта си в Лондон през 1995 г. Снимка: Стопкадър от „Пулс“ - „Пинк Флойд“ пускат редки или невиждани записи от свои концерти

„Пинк Флойд“ на концерта си в Лондон през 1995 г. Снимка: Стопкадър от „Пулс“

„Пинк Флойд“ последваха примера на „Металика“ и „Рейдиохед“ и решиха за направят достъпни за всички свои почитатели невиждани или редки записи от стари свои концерти. Видеата може да се гледат всеки петък в канала на групата в Ютюб – „чудесен начин да започнете уикенда“, както пишат „Флойд“ в официалната си страница във Фейсбук.  

Поредицата започна на 17 април с концертния филм „Пулс“ от 1995 г. Продукцията е заснета на вече нефункциониращата арена „Earl’s Court“ в Лондон по време на турнето „The Division Bell“. Това е първият път, в който камера записва изпълнението на целия албум „Dark Side Of The Moon“.

На 24 април гледаме „Пинк Флойд на живо от Помпей“, документален филм от 1972 г. В древния амфитеатър групата изпълнява парчета като „Echoes“, „A Saucerful of Secrets“ и „One of These Days“. Видеото ще бъде активно в 17 ч. британско време и за разлика от „Пулс“, който и до днес е достъпен, ще може да се гледа само в следващите 24 часа.

За 1 май е планирано излъчването на „Един час с „Пинк Флойд“ от 1970 г., радиосет от шест песни за радиостанцията KQED. Изпълнението е в състав: Дейвид Гилмор, Роджър Уотърс, Рик Райт и Ник Мейсън.

Америка за България

Искаме да ви пожелаем всичко най-добро и се надяваме, че вие и семействата ви сте здрави и добре в тези тежки времена – обръщат се „Флойд“ във Фейсбук към своята публика. – Ще продължим да публикуваме с надеждата, че ще са ви интересни и отвличащи вниманието нашите снимки, музикални записи и видеа, за да преминем заедно през това.“

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg