Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

„Пинк Флойд“ пускат редки или невиждани записи от свои концерти

„Чудесен начин да започнете уикенда“ - всеки петък безплатно по едно видео в канала на групата в Ютюб (линк)

„Пинк Флойд“ на концерта си в Лондон през 1995 г. Снимка: Стопкадър от „Пулс“ - „Пинк Флойд“ пускат редки или невиждани записи от свои концерти

„Пинк Флойд“ на концерта си в Лондон през 1995 г. Снимка: Стопкадър от „Пулс“

„Пинк Флойд“ последваха примера на „Металика“ и „Рейдиохед“ и решиха за направят достъпни за всички свои почитатели невиждани или редки записи от стари свои концерти. Видеата може да се гледат всеки петък в канала на групата в Ютюб – „чудесен начин да започнете уикенда“, както пишат „Флойд“ в официалната си страница във Фейсбук.  

Поредицата започна на 17 април с концертния филм „Пулс“ от 1995 г. Продукцията е заснета на вече нефункциониращата арена „Earl’s Court“ в Лондон по време на турнето „The Division Bell“. Това е първият път, в който камера записва изпълнението на целия албум „Dark Side Of The Moon“.

На 24 април гледаме „Пинк Флойд на живо от Помпей“, документален филм от 1972 г. В древния амфитеатър групата изпълнява парчета като „Echoes“, „A Saucerful of Secrets“ и „One of These Days“. Видеото ще бъде активно в 17 ч. британско време и за разлика от „Пулс“, който и до днес е достъпен, ще може да се гледа само в следващите 24 часа.

За 1 май е планирано излъчването на „Един час с „Пинк Флойд“ от 1970 г., радиосет от шест песни за радиостанцията KQED. Изпълнението е в състав: Дейвид Гилмор, Роджър Уотърс, Рик Райт и Ник Мейсън.

Искаме да ви пожелаем всичко най-добро и се надяваме, че вие и семействата ви сте здрави и добре в тези тежки времена – обръщат се „Флойд“ във Фейсбук към своята публика. – Ще продължим да публикуваме с надеждата, че ще са ви интересни и отвличащи вниманието нашите снимки, музикални записи и видеа, за да преминем заедно през това.“

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах