Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пинк Флойд: Срамота, но това е краят

Дейвид Гилмор ще да продължи като солов изпълнител

Последните двама членове на „Пинк Флойд“ Ник Мейсън (вляво) и Дейвид Гилмор обявиха края на групата. - Пинк Флойд: Срамота, но това е краят

Последните двама членове на „Пинк Флойд“ Ник Мейсън (вляво) и Дейвид Гилмор обявиха края на групата.

“Пинк Флойд“ потвърдиха, че предстоящият албум The Endless River ще е последният в кариерата им. Фронтменът Дейвид Гилмор и барабанистът Ник Мейсън обявиха края на групата в интервю за радио Би Би Си 6 Мюзик. „Това е последното нещо, което ще излезе от нас“, каза Гилмор. Както е известно, новият албум The Endless River ще излезе на 10 ноември.

На въпрос на водещия Мат Еверит дали пазят още музика в архивите си, която да издадат, Гилмор отговори: „Не. Рик (бел. ред. мулти-инструменталистът Ричард Райт) си отиде, мъртъв е. Напълно съм сигурен, че няма да има следващ албум. Съпругата ми Поли смята, че е много лирична идеята да се оттеглим. Срамота, но това е краят…“

Гилмор все пак добави, че може да използва за самостоятелен албум някои от сесиите, които е записал с починалия през 2008 г. Ричард Райт. „Имам малко останали от него неща за соловите ми проекти. Надявам се, че ще се появят в следващия ми самостоятелен албум, но това няма да е албум на „Пинк Флойд“, подчерта 68-годишният музикант.

В началото на седмицата стана ясно, че Стивън Хокинг ще участва и в новия им албум The Endless River. Компютърно генерираният глас на професора по теоретична физика звучи в песента Talkin’ Hawkin. Хокинг гостува и в албума The Division Bell (1994).

Предстоящият, последен албум The Endless River на „Пинк Флойд“ включва 18 парчета, в 12 от които има музика от Ричард Райт. Дейвид Гилмор ще е вокалист в песента Louder Than Words, а в три други е беквокалист.

Бившият член на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс наскоро се изказа доста гневно по повод новия албум. Той напусна групата през 1985 г. след скандали с колегите си. На страницата си във фейсбук Уотърс отговори на въпроси на фенове какво е участието му в The Endless River така: „Я се стегнете! Нямам нищо общо с албума и вече не съм член на тази група“.

„Пинк Флойд“ се появява през 1965 г. в Лондон, създадена от студентите Сид Барет (починал през 2006 г.), Ник Мейсън, Роджър Уотърс и Ричард Райт. В близо 50-годишната си кариера заедно те са издали 15 студийни албума, включително предстоящия The Endless River.

http://youtu.be/u6ivKOuyCfE

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg