Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Писатели ловят небесни паламуди с Краси Дамянов

Приятели на автора ще си спомнят за него на рождения му ден

Красимир Дамянов почина на 11 януари т.г. Снимка: Бистра Величкова  - Писатели ловят небесни паламуди с Краси Дамянов

Красимир Дамянов почина на 11 януари т.г. Снимка: Бистра Величкова

Писатели и поети се събират в памет на приятеля си Красимир Дамянов на 25 март по барселонски в столичния клуб Maze. Дамянов почина в началото на тази година. Датата за литературната вечер не е избрана случайно – в този ден писателят щеше да празнува 67-ия си рожден ден.

За ловенето на небесни паламуди, за историите и разговорите с Краси в Барселона и Созопол ще разкажат Деян Енев, Захари Карабашлиев, Палми Ранчев, Румен Леонидов, Емил Андреев.

Освен разговорите за човека Дамянов, ще се четат и разкази от сборника му „Къщата на обесения“, както и откъси и романите му „Дневникът на една пеперуда“ и „Студентът по хармония“.

Красимир Дамянов почина на 11 януари т. г. в Барселона, където от 2006 г. бе стопанин и уредник на културния клуб-хотел „Артхостал“. След като емигрира от България през 1990 г., Дамянов изчезна от литературната сцена за близо 20 години, за да се върне с романа „Дневникът на една пеперуда“ (2008 г.), а година по-късно и с колекцията разкази „Къщата на обесения“.

През 2012 г. излезе последната му книга – „Студентът по хармония. Балада за Виктор Пасков“, посветена на дългогодишното му приятелство с него.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС