VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Писатели, певци, художници и режисьори в новия Обществен съвет на БНР

Людмила Филипова, Петко Дурмана, Александрина Пендачанска и др. ще защитават обществената роля на радиото

Снимка: БНР - Писатели, певци, художници и режисьори в новия Обществен съвет на БНР

Снимка: БНР

Националното радио се сдоби с нов Обществен съвет, назначен от УС на БНР според новия Правилник, предложен от генералния директор Андон Балтаков.

Членове на Обществения съвет на БНР от днес са: Александрина Пендачанска, д-р Георги Текев, Еди Емирян, Красимира Величкова, Людмила Филипова, д-р Милен Врабевски, Петко Георгиев, Петко Дурмана, Светла Петрова, проф. Снежана Попова и Стефан Командарев.

На първото заседание на новата структура за председател на Обществения съвет на БНР беше избран д-р Милен Врабевски, а за заместник-председател Еди Емирян. Д-р Милен Врабевски е бизнесмен и меценат, познат с дейността си като учредител и председател на Фондация „Българска памет“. Собственик и директор на „Comac Medical“ – научноизследователска организация с предмет на дейност разработване, управление и контрол на проекти в областта на научноизследователската и развойната дейност в клиничната медицина. Собственик е на частна детска градина и частно училище.

Целта на ОС на БНР е да бъдат подпомагани генералният директор и Управителния съвет при осъществяване на обществените функции на медията. Членовете на Обществения съвет ще могат да предлагат творчески идеи за предавания и ще се грижат за авторитета на БНР като обществена медия. В техните прерогативи е и връчването на традиционните ежегодни награди „Сирак Скитник“. Церемонията по връчването на наградите за 2020 година ще се състои на 12 февруари 2021 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС