Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Писателят Дмитрий Глуховски пристига у нас

Авторът на „Метро” ще гостува в София и във Варна в края на май

Дмитрий Глуховски ще представи лично своя Storytel Original сериал на среща с почитателите си на 27 май в София. Снимка: „Сиела“ - Писателят Дмитрий Глуховски пристига у нас

Дмитрий Глуховски ще представи лично своя Storytel Original сериал на среща с почитателите си на 27 май в София. Снимка: „Сиела“

Дмитрий Глуховски, прочутият руски писател фантаст, създател на хитовата трилогия „Метро“, пристига у нас в края на май в рамките на международния литературен фестивал „Варна Лит“ (29 – 30 юни). България е една от първите държави, в които Глуховски ще представи аудиосериала си „Граничен пост” – на 27 май руснакът ще се срещне с почитателите си в София. Гостуването му у нас е по покана на „Варна Лит“ и на платформата за аудиосъдържание „Storytel“.

Все още не са обявени конкретни детайли за часовете и локациите на срещите с писателя. Нашата публика познава творчеството му – освен „Метро“, на български са преведени книгите му „Бъдеще“, „Текст“, „Здрач“, както и сборника „Разкази за родината“.

„Граничен пост” ще има световна премиера на 16 май и ще бъде достъпен за слушане на територията на България веднага след това в „Storytel“. Аудиосериалът потапя в постапокалиптичната атмосфера, позната от „Метро 2033” – в него се засягат темите за греха и изкуплението, за отговорността и безразсъдството и за предаването на дълговете и престъпленията ни през поколенията.

Преводът на „Граничен пост“ на български e на Васил Велчев и ще прозвучи с гласа на Момчил Степанов.

Глуховски ще се включи и в дискусия в рамките на международния детски форум в морската ни столица. На „Варна Лит” ще вземат участие световноизвестни писатели, както и над 15 български автори. Техните имена предстои да бъдат обявени по-късно през месеца.

Вижте още: ПРИКАЗКИ ПО ТЕЛЕФОНА ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС