Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Писма от бъдещето, получател: Виктор Чучков, зала „България“

Андреа Мориконе дирижира концерт с авторски и любими произведения на българския композитор

Концерт с любими произведения на Виктор Чучков ще прозвучи на 20 октомври в зала „България“. Снимка: Личен архив - Писма от бъдещето, получател: Виктор Чучков, зала „България“

Концерт с любими произведения на Виктор Чучков ще прозвучи на 20 октомври в зала „България“. Снимка: Личен архив

Композицията на Виктор Чучков „Писма от бъдещето“ за симфоничен оркестър, пиано, рок група и глас ще прозвучи на 20 октомври в столичната зала „България“. Произведението, вдъхновено от „Марсиански хроники“ на Рей Бредбъри, ще бъде дирижирано от Андреа Мориконе, автор заедно с баща си Енио на музиката към филма „Ново кино „Парадизо“. 

Програмата на концерта е съставена от  любими произведения на Виктор Чучков, изпълнявани и записвани от него, сред които е „Патетичен концерт“ от Лист-Дарваш. Но, разбира се, ще бъде изпълнена и темата от „Ново кино „Парадизо“.

Към музикантите от Софийската филхармония ще се присъедият Камелия Тодорова, Мирослав Иванов (китара), Ивайло Звездомиров (бас), Стоян Янкулов – Стунджи (ударни) и Ясен Велчев (пиано).

Композиторът и пианист Виктор Чучков е автор на творби за симфоничен и камерен оркестър, опера, камерна музика, музика за игрални, документални и анимационни филми. Концертирал е в Италия, Холандия, Бразилия, Русия, САЩ, Малайзия, Македония и др.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

На концерта в зала „България“ ще бъде представена колекцията „ 1 111 минути” с изпълнения и творби на Виктор Чучков.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах