Фантомът

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Писмо до съветско другарче, Литературни понеделници онлайн

Най-интересните събития от 7 до 13 декември 2020 г. с „Фантастико“

Литературни понеделници с Тео Чепилов

Литературни понеделници с Тео Чепилов

Фейсбук страница на Литературен клуб „Перото“

07.12.2020

18:00

Поради ограниченията, наложени до 22 декември заради Ковид-19, „Литературни понеделници“ на Клуб „Перото“ се пренесе онлайн. Всеки първи ден от седмицата кафе-книжарницата ще припомня най-паметните гостувания на сцената си в последните години. Тази седмица ред е на сценариста Тео Чепилов. 

Библията през очите на Шагал и Дали

Библията през очите на Шагал и Дали

Онлайн страница на галерия „Оборище 5“

07.12.2020

През целия декември почитателите на Марк Шагал и Салвадор Дали ще може да разгледат онлайн колекция от картини на двамата художници на библейска тематика. „Посещението“ на първата виртуална изложба на „Оборище 5“ е безплатно. На снимката: „Мелхола спасява Давид“ на Шагал. 

Няма да платим! Няма да платим!

Няма да платим! Няма да платим!

Театър „София“

09.12.2020

19:00

Спектакълът на Теди Москов по пиесата на Дарио Фо е едно от най-новите заглавия на Театър „София“. Драматургичният текст на автора е превърнат в силно атрактивно комично зрелище, което наподобява панаирджийски народен театър, пише критикът Димитър Стайков.

Вижте още: НЯМА ДА СЕ МРЕ, ЯКО ЩЕ СЕ СМЕЕМ

Коледен базар на изкуствата

Коледен базар на изкуствата

Централни софийски хали

11.12.2020

11:00

Базарът ще се случи в два поредни уикенда – първият ще продължи между 11 и 13 декември, вторият – между 18 и 20 декември. Български творци ще предложат своите ръчно изработени изделия на коледна тематика.

Писмо до съветско другарче

Писмо до съветско другарче

Народен театър, Сцена „Апостол Карамитев“

12.12.2020

19:30

Кой изяде плодовете за натюрморта в часа по рисуване? Ще се справи ли учителят по военно дело с изобразителното изкуство, пеенето и физическото възпитание в един учебен час? Какво да правим с мутирането на гласа, когато сме влюбени? Отговори на тези и още много въпроси предлага сатиричният спектакъл по пиесата „Хористи” на Николай Гундеров и Димитър Събов. Режисьор е Николай Гундеров, участва Александър Валериев.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.