Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Плакат на ректора на Художествената академия осъмна с буквата Z

Социалното послание в подкрепа на Украйна е било надраскано с думите „Слава на Русия”

Засега не е установено кой е извършителят на вандалската проява. Снимка: Албена Спасова/Фейсбук - Плакат на ректора на Художествената академия осъмна с буквата Z

Засега не е установено кой е извършителят на вандалската проява. Снимка: Албена Спасова/Фейсбук

Плакат на проф. Георги Янков, ректор на Художествената академия, бе вандализиран по време на една от изложбите в Десетото Триенале на сценичния плакат, съобщи организаторката на триеналето Албена Спасова. Плакатът в подкрепа на Украйна, който е част от социалната секция на триеналето „Силата на плаката”, е бил изложен в галерия „Райко Алексиев”. Вчера организаторите са установили, че е бил надраскан с буквата Z и думите „Слава на Русия”.

Същата визия е монтирана отдавна върху фасадата на Националната художествена академия и е „първата ясно заявена със средствата на социалния плакат позиция”, пише Албена Спасова във Фейсбук.

Засега не е установено кой е извършил вандалските действия, вероятно ще се проведе разследване, казват от организаторския екип на Триеналето. Плакатът ще бъде подменен.

Вижте още: ПЛАКАТИ ЗАЛИВАТ СОФИЯ В ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах