Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Пламен Карталов отново начело на Софийска опера

Тази година академик Пламен Карталов празнува 70-годишнина. Снимка: Софийска опера и балет - Пламен Карталов отново начело на Софийска опера

Тази година академик Пламен Карталов празнува 70-годишнина. Снимка: Софийска опера и балет

Академик Пламен Карталов е новият стар директор на Софийската национална опера и балет, научи „Площад Славейков“. Преизбирането му е известно в родната музикална общност още от 24 октомври, когато бе събеседването с кандидатите да оглавят институцията – два дни по-късно новината беше официално потвърдена и от Министерството на културата.

Скандалът преди седмица със служители на Софийска опера, които драскаха графити в Япония по време на турне на трупата, не попречи на Пламен Карталов да спечели конкурса.

Вижте още: СОФИЙСКАТА ОПЕРА И „ЛОКО СОФИЯ“

Допуснатите до събеседването кандидати бяха трима – академикът, оперната певица Дарина Такова и диригентът на Хоровата капела „Светослав Обретенов“ Славил Димитров. Начело на 10-членната комисия бе проф. Пламен Джуров.

Пламен Карталов ще вземе трети последователен мандат – той е начело на институцията от 2008 г. насам. Оглавявал я е за дълъг период и през 90-те – от 1994 г. до 2000 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg