Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Планината от книги при Мохамед на плажа

Пътят към морето във Варна минава през Алея на книгата

Тази библиотека не е във Варна, поставена е в Уелс. Но ще бъде толкова хубаво, когато Алеята на книгата в морската ни столица най-сетне стигне до самия плаж. - Планината от книги при Мохамед на плажа

Тази библиотека не е във Варна, поставена е в Уелс. Но ще бъде толкова хубаво, когато Алеята на книгата в морската ни столица най-сетне стигне до самия плаж.

Ако Мохамед си е забравил книгите за плажа, планината от книги сама ще дойде на морето. Така би могла да звучи старата поговорка за невидимата връзка между читател и книга. Няма да е планина, но поне възвишение от книги ще издигнат 50 родни издателства във Варна от 29 юли до 7 август, когато „Алея на книгата“ заеме най-популярния маршрут към централния плаж – пространството пред хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център.

Пътят към Морската градина и плажа ще бъде на зиг-заг между сергиите с най-новите заглавия на книжния пазар. Някои от любимите на публиката автори ще представят лично своите книги. Тази година читателите ще се срещнат на живо с Васил Георгиев, Васил Панайотов, Васил Стефанов – Слона, Венцислав Василев, Веселина Вачкова, Галя Маджарова, Георги Бърдаров, Георги Томов, Екатерина Йосифова, Елена Владова, Емил Минчев, Здравка Евтимова, Камелия Спасова, Константин Трендафилов, Марияна Шабаркова, Петър Краевски, Радко Пенев, Светозара Давидкова, Тео Чепилов, Христо Маджаров и др.

„Алея на книгата“ очаква читатели всеки ден от 10 до 22 ч.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах