Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Плановете на Спилбърг до 2019-а

На първо място се заема с „Индиана Джунс 5“, ще го видим след 2 години

Спилбърг обожава да направи някоя историческа драма между блокбъстърите и да обере оскарите. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Плановете на Спилбърг до 2019-а

Спилбърг обожава да направи някоя историческа драма между блокбъстърите и да обере оскарите. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стивън Спилбърг не остава без работа. Той продължава да е зает както с проекти за собствени филми, така и с продуцентски планове. Всичко това ни обещава задаващи се киноудоволствия. Сайтът Cinema Blend представя петте проекта, които той иска да режисира лично.

„Индиана Джоунс 5“

Дългосрочните идеи на режисьора се фокусират в археолога-авантюрист. Харисън Форд още веднъж ще се върне в познатата роля. Още не се знае нищо за сюжета, но продуцентите Катлийн Кенеди и Франк Маршъл официално са заети с предстоящата продукция. Могат ли двамата да подобрят резултата на разочароващия „Индиана Джоунс и Кристалният череп”? Ще разберем през юли 2019 г.

„Отвличането на Едгардо Мортара”

Спилбърг обожава да направи някоя историческа драма между блокбъстърите и да обере оскарите. Тук историята е за момче, което получава тайно кръщение и е отвлечено, за да бъде отгледано по християнски. Режисьорът разчита най-новото му откритие Марк Райлънс да изиграе ролята на папа Пий ІХ. Филмът трябва да излезе в самия край на настоящата 2017-а.

Ready Player One

Отлична срвеща между темата и изпълнителя, Ready Player One е Спилбъргова адаптация на тийнейджърска авантюра, пълна с попкултурни препратки, разположена във футуристично общество, където хората се срещат едни с други най-вече във виртуалната реалност. Кастингът още се набира, а премиерата ще бъде през март 2018 г.

It’s What I Do

След предстоящия „Индиана Джоунс” през 2019-а, Спилбърг не дава подробности за сроковете си. Режисьорът е и продуцент по няколко проекта, така че не остава без ангажименти и не знаем кога ще видим It’s What I Do. Филмът явно ще бъде биографична история, годна за „Оскар”-и. Вероятно ще се появи през 2019-а, след поредния „Джоунс”. Филмът ще опише живота на военната фотографка Линзи Адарио, главната рола вероятно ще бъде поверена на Дженифър Лоурънс.

„Робокалипсис“

В случай, че фотографската история с Дженифър Лоурънс не се развие, не е изключено „Робокалипсис” да се върне официално сред плановете на Спилбърг. Разбира се, той може да повери работата и на друг режисьор. Сценарият разказва за бъдеща война между изкуствени интелекти и индианско племе, изправило се срещу крайностите на технологичния прогрес. Спилбърг обмисля този сюжет от години. И може би ще минат още години преди да го видим на екран.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg