СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пласидо Доминго обвинен в сексуален тормоз

Оперни певици твърдят, че са били „наказвани“, когато откажат интимни отношения, тенорът отрича

Дори на 78 години, Пласидо Доминго продължава да изнася концерти на живо. Снимка: БГНЕС/EPA/Robin Townsend - Пласидо Доминго обвинен в сексуален тормоз

Дори на 78 години, Пласидо Доминго продължава да изнася концерти на живо. Снимка: БГНЕС/EPA/Robin Townsend

Световноизвестният оперен певец Пласидо Доминго е обвинен в сексуален тормоз от други оперни изпълнители – твърдения, които тенорът отрича. Няколко певици твърдят, че Доминго се е опитвал да ги притисне към сексуални отношения и в някои случаи ги е „наказвал“, когато му отказвали, предава „Скай нюз“, позовавайки се на разследване на „Асошиейтед прес“.

Една от жените казва, че Доминго е бъркал под блузата ѝ, докато три други обясняват, че ги е принуждавал да го целуват по устните – в гримьорна, хотелска стая и на обяд в ресторант.

„Един бизнес обяд не е странен – разказва друга от предполагаемите пострадали. – Някой да се опита да хване ръката ти по време на бизнес обяд е странно, да се опита да те докосне по коляното е малко странно. Той винаги те пипаше по някакъв начин, винаги те целуваше.“

Седем от жените, разказващи за сексуалното насилие, твърдят, че кариерите им са тръгнали надолу, след като отказали на Доминго. Според някои той им обещавал роли, които така и не получили.

78-годишният оперен тенор в свое изявление посочва, че всички твърдения са за събития по-стари от 30 години и са „дълбоко тревожни и, както са представени, неточни“.

„И все пак, болезнено е да чуя, че може да съм разстроил някого или да съм го накарал да се чувства неудобно – без значение преди колко време и въпреки че винаги съм имал най-добри намерения – добавя Доминго. – Смятам, че всички мои действия и отношения са били добре приети и по взаимно съгласие. Хората, които ме познават или са работили с мен, знаят, че не съм човек, който целенасочено ще нарани, обиди или засрами някого.

Въпреки това признавам, че правилата и стандартите, които следваме и би трябвало да следваме днес, са много различни в сравнение с миналото. Благословен и привилегирован съм, че имах повече от 50-годишна кариера в операта и поддържам най-висок стандарт.“

С повече от 4000 представления в кариерата си, Пласидо Доминго е определян като един от най-великите оперни изпълнители в света. Дори на 78 години той продължава да изнася концерти на живо. Той е също диригент и директор на Лосанжелиската опера, носител е и на множество награди „Грами“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС