Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Пласидо Доминго отказа да пее с Кончита Вурст

Тенорът отмени участието си с него/нея във Виенската опера

Пласидо Доминго няма да пее с Кончита Вурст, но пък друг прочут тенор е приел - Хуан Диего Флорес. - Пласидо Доминго отказа да пее с Кончита Вурст

Пласидо Доминго няма да пее с Кончита Вурст, но пък друг прочут тенор е приел - Хуан Диего Флорес.

Пласидо Доминго анулира участието си в концерта „Попмузиката среща операта“ във Виенската опера. Събитието трябваше да бъде на 17 май с участието на победителя на „Евровизия 2014“ Кончита Вурст, организирано в навечерието на музикалния конкурс, който тази година ще се проведе във Виена, а финалът му е на 23 май.

В личния си профил във Фейсбук Доминго е изказал пред почитателите си съжаление, че се налага да отложи някои постановки.

Официално причината за отказа на прочутия тенор е заболяване. Отменено е и участието му в спектакъла „Набуко” от Джузепе Верди на 10 и 14 май във Виенската опера, но Доминго е заявил пред ръководството на културния институт, че ще пее в спектаклите на 18 и 22 май.

В концерта „Попмузиката среща операта“ с Вурст ще пее перуанският тенор Хуан Диего Флорес.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg