Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пласидо Доминго участвал в трафик на жени в Аржентина

Тенорът е използвал услугите на организация, занимавала се с проституция, твърди аржентинската полиция

Пласидо Доминго е обвинен сексуален тормоз от над 20 жени, но срещу него няма издадена присъда. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Пласидо Доминго участвал в трафик на жени в Аржентина

Пласидо Доминго е обвинен сексуален тормоз от над 20 жени, но срещу него няма издадена присъда. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Името на Пласидо Доминго бе свързано с престъпна група в Буенос Айрес, занимавала се със склоняване към проституция, включително и на малолетни, съобщава „Опера Уайър“. Оперният певец, обвинен в сексуален тормоз от над 20 жени, е помагал за организацията на трафик канала, участвал е и в другите престъпни дейности на организация, твърди прокуратурата на Аржентина.

Полицията в Буенос Айрес е извършила 50 обиска в 37 имота и 13 превозни средства, за да докаже, че групата работи под фасадата на „Buenos Aires Yoga School“. 19 души са били арестувани. Заподозрените са били подслушвани от властите, става ясно от разпространени в медиите аудиоматериали.

В един от тях мъж с характерен глас, за който полицията твърди, че принадлежи на Доминго, говори с „Менди“, която организира сексуалните контакти.

„Когато приключим с вечерята, ще пристигнем отделно. Нека го направим така, защото моите агенти ще се качат в стаята си, когато и аз се кача и така те ще останат на същия етаж“, казва той.

В края на разговора с мъжа, жената се обажда на Хуан Перковиц, лидер на престъпната организация, и развълнувано споделя, че е успяла да убеди „Пласидо“.

Не става ясно кога са били направени записите, отбелязва NPR. Няколко аржентински издания отбелязват, че контекстът на разговорите тепърва трябва да се изяснява, изтъкват и факта, че не са били разкрити имената на други популярни фигури.

Първоначалните доклади отбелязват, че жертвите на групата са около 170 в Аржентина и още няколко в чужбина. Клиентите на услугите им са изпращали пари в международна валута до централата в Буенос Айрес. Големите суми останали незабелязани чрез купуването на недвижими имоти, акции и други.

През 2019 г. Доминго бе обвинен в сексуален тормоз от свои колежки, към днешна дата от поведението му са се оплакали над 20 жени. В резултат на това тенорът се раздели с „Метрополитън опера“ и напусна позицията си на генерален директор в Лосанджелиската опера в Калифорния.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg