Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Платете $21 хил., за да ви убият в „Игра на тронове”

Набраните средства ще отидат за храна на вълците в Ню Мексико

Писателят Джордж Р. Р. Мартин има ценоразпис и за срещи с фенове. Парите отиват за изхранването на вълците в Ню Мексико. - Платете $21 хил., за да ви убият в „Игра на тронове”

Писателят Джордж Р. Р. Мартин има ценоразпис и за срещи с фенове. Парите отиват за изхранването на вълците в Ню Мексико.

Ексцентричният създател на „Игра на тронове” Джордж Р. Р. Мартин, който трепе един по един героите си, предлага да убие и един от феновете на фентъзи поредицата срещу 21, 420 хиляди долара. Разбира се – само на книга.

Мартин стартира набиране на средства, които ще отидат за храна на вълците в Ню Мексико. За да се погрижи за питомците на Wild Spirit Wolf  Sanctuary, посателят е готов да кръсти герой на името на почитателя, който преведе необходимата сума за каузата.

Героят с фенското име ще се появи в бъдещата шеста книга от поредицата „Песен за огън и лед”. За момента има и една героиня, която е безименна и очаква своята съдба и социален статус. В зависимост от положението им в обществото (лорд, рицар, проститутка, селянин и прочие), Мартин обещава „зловеща” и „адекватна” смърт.

Явно да умреш дори на хартия, е скъпо. И ако трябва да платиш 20 хиляди долара, за да си отидеш от тоя свят наужким, то нека погледнем какво друго има в ценоразписа на американеца.

За 4500 долара феновете ще получат подписан сценарий на първия епизод на сериала „Игра на тронове”. Една от запазените марки на Мартин – каскет, носен от него, е предлаган за 7500 долара. А за 15 хиляди американски пари феновете ще закусят с Мартин и ще имат възможност да поиграят на викторина, свързана с култовите му творби. Плюс това всеки, който дари част от спестяванията си, ще може да прекара един ден с писателя.

„Ти и твой приятел ще бъдете докарани със самолет, независимо от коя точка на света, за да се срещнете с мен в Санта Фе, Ню Мексико, където ще се повозим с хеликоптер из убежището на любимите ми вълци Wild Spirit Wolf Sanctuary“, обещава Джордж Р. Р. Мартин: „Ако някога сте искали да ме попитате нещо, сега е моментът!“

Междувременно стана ясно, че „Игра на тронове” е най-успешният сериал на HBO за всички времена, изпреварвайки досегашния лидер „Семейство Сопрано”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС