Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Плати кафето си с едно стихотворение

България част от акция за Международния ден на поезията

Кафенета в София, Пловдив, Бургас, Пазарджик и Дупница също участват в инициативата. - Плати кафето си с едно стихотворение

Кафенета в София, Пловдив, Бургас, Пазарджик и Дупница също участват в инициативата.

Колко струва едно стихотворение? Докато поети по целия свят се чудят как да изкарват прехраната си, австрийската компания „Юлиус Майнел“ излезе с окончателен отговор – чаша кафе. За международния ден на поезията (21 март) фирмата организира мащабна акция в 1100 кафенета, барове и ресторанти в 23 държави в Европа, САЩ и Австралия – всеки клиент, който донесе свои собствени стихове, получава чаша от ободряващата напитка.

Не е ясно дали от продавачите се очаква да казват тежката си дума (като – „това сравнение на приятелката Ви с червена роза е малко демоде, настоявам да го редактирате“), нито дали изобщо ще има фокус върху качеството на текстовете („хайкуто ви има добър обрат, но не мисля, че е достатъчно за двойно фрапучино“).

Така или иначе – инициативата е похвална, а засяга дори и няколко заведения в България – в София, Пловдив, Бургас, Пазарджик и Дупница. Можете да разгледате всички участници в акцията в страницата й във „Фейсбук“.

„Чувствата са по-важни от парите. Влезте за кафе и открийте вдъхновение“, призовават организаторите  на проекта.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg