Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Плати кафето си със стих

И България в глобална инициатива за Световния ден на поезията

През 2015-а в „Плати със стих“ се включиха повече от 100 хиляди души, по статистика на организаторите.  - Плати кафето си със стих

През 2015-а в „Плати със стих“ се включиха повече от 100 хиляди души, по статистика на организаторите.

Колко струва едно кафе? От стотинки по автоматите до левове в изискани ресторанти… Не и на Световния ден на поезията на 21 март. В понеделник отново ще се проведе инициативата на австрийската компания „Юлиус Мейнл“, в която клиентите получават безплатна чаша от ободряващата напитка в замяна на ръчно написани от тях стихове. Акцията ще се случи в над 1200 заведения по целия свят, включително и в България – на близо двайсет дестинации.

През 2015-а в „Плати със стих“ се включиха повече от 100 хиляди души, по статистика на организаторите. Сега фирмата се разпростира от 23 в 34 държави, предимно в Централна и Източна Европа, но също и на Острова, Съединените щати, Канада и Австралия.

Можете да видите интерактивната карта на кафенетата, включени в инициативата, включително и тези у нас – тук.

„На Световния ден на поезията ние предизвикваме въображението си – пишат организаторите. – Мечтаем за място, където парите са заменени от емоции. По-добър свят. За един ден, в които сме сменили валутата в заведенията за кафе по целия свят. И кафетата на „Юлиус Мейнл“ ще се заплащат с вашите стихове. Поезията може да направи света по-добър.“

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Така че – пригответе се за понеделник, Световния ден на поезията. Какво по-хубаво от това да седнете в уютно заведение, да дадете простор на музата си и в отплата да получите димящо кафе и чувство на удовлетворение?

Вижте още: ВДЪХНОВЕНИ ОТ КАФЕТО

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах