Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Изложба с платна от Златния фонд на ОББ в Двореца

Картини на Златю Бояджиев, Никола Танев, Христо Каварналиев от 13 януари в Националната галерия

„Морски скали“, Златю Бояджиев (1935) - Изложба с платна от Златния фонд на ОББ в Двореца

„Морски скали“, Златю Бояджиев (1935)

Обединена българска банка вади от Златния фонд на колекцията си 60 платна и ценни антикварни предмети за едномесечна изложба в София. Експозицията „Не/познати“ бе видяна първо от гостите на фестивала „Нощ“ в Пловдив през септември миналата година, а сега тя ще бъде показана и в Националната галерия – филиал Двореца – и ще бъде достъпна за посетители от 13 януари до 12 февруари.

Изложбата представя над 45 картини – на Златю Бояджиев, Никола Танев, Александър Поплилов, Иван Табаков, Константин Трингов, Анастасия Панайотова, Христо Каварналиев и други.

Сред непознатите за масовата публика в Пловдив бяха „Морски скали“ на Бояджиев, както и платна на Харалампи Илиев, Васил Маринов, Радомир Мандов, Кирил Станчев, двустранен морски пейзаж на Каварналиев…

В колекцията на ОББ попадат около 225 творби, които са разпределени от експерти в три категории – Златен, Сребърен и Бронзов фонд.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg