POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Плейбой“ за първи път с трансджендър модел на корица

„Момичето на месеца“ се вълнува от глобалното затопляне и правата на жените и ЛГБТ общността

Инес Рау е французойка от северноафрикански произход. Сменила е с операция пола си на 15 години. Снимка: „Плейбой“ - „Плейбой“ за първи път с трансджендър модел на корица

Инес Рау е французойка от северноафрикански произход. Сменила е с операция пола си на 15 години. Снимка: „Плейбой“

Корицата на ноемврийския брой на „Плейбой“ за първи път в историята на списанието ще бъде със снимка на трансджендър модел. Това е 24-годишната французойка от северноафрикански произход Инес Рау, която списанието избра за момиче на месеца, съобщава сайтът на изданието.

Рау е сменила с операция пола си на 15 години. След това заминава от Франция за САЩ. Моделът започва кариерата си в Ню Йорк, отначало с танцови изпълнения на дижей партита. Оттогава насам Давид Гета е близък приятел с нея, отбелязва „Плейбой“ в разказа си за Инес. Рау се занимава също с тайбокс и кикбокс.

Моделът се бори за правата на жените и ЛГБТ общността. Тревожи се и от проблема със замърсянането на околната среда.

„Нищо не ме вълнува повече от борбата с с глобалното затопляне“, казва Рау.

„Момичето“ на „Плейбой“ твърди, че е готово до край да се сражава за планетата.

Рау вече се е снимала за модните списания Luvre и Vogue, а през май  2014 г. нейни снимки се появиха за първи път в сайта на „Плейбой“. Новият брой с Инес Рау на корицата ще бъде посветен на основателя и идеолога на „Плейбой“ Хю Хефнър, починал в края на септември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg