Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Площад „Славейков“ като споделено пространство

Бордюр на площад „Славейков“ има единствено на спирката на трамвая. В останалата част пешеходната зона е на едно ниво с трамвайните релси. Снимка: „Площад Славйков“ - Площад „Славейков“ като споделено пространство

Бордюр на площад „Славейков“ има единствено на спирката на трамвая. В останалата част пешеходната зона е на едно ниво с трамвайните релси. Снимка: „Площад Славйков“

Как площад „Славейков“ се превръща в споделено пространство, е видно от снимки, изпратени ни от читател на „Площад Славейков“. Изграден е бордюр единствено край спирката на трамвая – в останалата част на площада улицата се слива с пешеходната зона.

Принципът „споделено пространство“ заличава разграничението между пешеходните зони и улиците за движение на автомобили. Прилаган е в чужди страни, но за България се въвежда за първи път.

Вижте още: ОБЗАВЕЖДАТ ПЛОЩАД „СЛАВЕЙКОВ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах