Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Площад Славейков“ спира коментарите

 - „Площад Славейков“ спира коментарите

Драги читатели, от днес „Площад Славейков“ затваря своя форум за коментари. Занапред ще може да публикувате своите позиции в страниците на нашата медия във Фейсбук и в Туитър. Решихме, че по-важна за нас е културата, а културният тон все повече липсва в коментарите под нашите статии. Не сме социална мрежа, а и не искаме да бъдем.

Този вариант за обратна връзка с читателите отдавна се е изродил. Дискусията под статиите се е превърнала в трибуна за реч на омразата, стига се до лични нападки срещу авторите и останалите участници в разговора. Особено жестоки са коментарите срещу непопулярна позиция, авторът ѝ нерядко е подлаган на словесна саморазправа. При това дебатът е при неравни условия – авторът и някои коментиращи участват с имената си, а други са скрити зад анонимни профили. Това противоречи на идеята, с която бе създаден „Площад Славейков“: да бъде зона за култура в най-широкия смисъл.

Вие, все пак, ще имате възможност да взимате думата на територията на сайта и занапред – в рубриката „На Площада“ съществува възможност да станете наши автори. Немалко от коментарите заслужават отделна публикация. Пишете ни! Ако текстовете ви са с оригинална теза, добре аргументирани и не съдържат обидни квалификации – те ще намерят място при нас.

Диляна ДИМИТРОВА, главен редактор на „Площад Славейков“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90