Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пловдив – Нощ на музеите, София – последен уикенд с Роден

Изложбата на Роден в Националната галерия ще бъде закрита на 15 септември. Снимка: Румен Добрев - Пловдив – Нощ на музеите, София – последен уикенд с Роден

Изложбата на Роден в Националната галерия ще бъде закрита на 15 септември. Снимка: Румен Добрев

Уикенд в музеите ще преживеят пловдивчани и софиянци тази събота и неделя. Градът под тепетата кани на разходка в „Тъмната страна на Нощта“, както гласи заглавието на юбилейното десето издание на фестивала, а столицата – на последните дни от изложбата на Огюст Роден в Националната художествена галерия.

Творбите на гениалния френски скулптор могат да бъдат видени до 15 септември, когато експозицията „Метаморфози” ще бъде закрита.

Нощта на музеите и галериите в Пловдив кани на около 120 събития с участието 500 артисти от България и света. За по-лесна ориентация в програмата организаторите са подготвили два информационни пункта – на традиционното място до Градската художествена галерия на Пловдив и пред сградата на Централна поща (паркинга на хотел „Тримонцуим“), където автобусът от проекта „Библиобус“ ще се превърне в място, откъдето всички посетители ще могат да вземат подробна програма и карта на събитията, за да планират маршрута си. Създадено е и мобилно приложение за ориентация в Нощта на музеите чрез смартфон.

Навалица в Етнографския музей в миналогодишната Нощ на музеите в Пловдив.

Навалица в Етнографския музей в миналогодишната Нощ на музеите в Пловдив.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg