Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Пловдив обявен за най-добра европейска дестинация за 2022 г.

Първенец, когато става дума за култура, вино и романтика, смятат туристите

Пловдив, Стария град. Снимка: БГНЕС - Пловдив обявен за най-добра европейска дестинация за 2022 г.

Пловдив, Стария град. Снимка: БГНЕС

Пловдив е „най-добрата европейска дестинация“, когато става дума за култура, романтика и вино, определи едноименната класация „European Best Destinations“. Общата оценка отрежда на града под тепетата четвърта позиция, като пред него са Любляна, Марбея и Амиен.

Класацията е изготвена от сайта „European Best Destinations“, посветен на пътуванията и рекламата на туристически дестинации в Европа. Създаден през 2009 г., това е най-посещаваният уебсайт за туризъм на Стария континент в продължение на 8 поредни години, се твърди в страницата. Гласуването е било поверено на туристи от над 182 държави по света. Пловдив е събрал 51 024 гласа, вота си са дали повече от 528 хил. души.

Това не е първият път, в който българският град попада в тази класация – през 2016 г. той заема трето място в списъка. А сега след Пловдив се нареждат Лондон, Истанбул, Прага, Атина, Виена и Рим.

Четвъртото място на Пловдив дава правото на града да носи титлата „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г., заедно с останалите пет града в класацията, и да я промотира във всички свои комуникации, медийни изяви и уеб сайтове.

Освен четвъртото място в основната класация, Пловдив е на първо в подкатегориите „Най-добра културна дестинация в Европа 2022“, „Най-романтични дестинации в Европа“ и „Най-добри винени дестинации в Европа“.

Дестинациите, класирани на първите 10 позиции, ще бъдат рекламирани като най-популярните за посещение през 2022 г. в сайта „European Best Destinations“, който е посещаван от повече от 6 млн. туристи от цял свят.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Вълшебство

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах