POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пловдивската опера затваря временно

Зрителите с билети за падналите спектакли ще получат 50% отстъпка за „Opera Open 2021“

Снимка: Александър Богдан Томпсън/Пловдивска опера - Пловдивската опера затваря временно

Снимка: Александър Богдан Томпсън/Пловдивска опера

Пловдивската опера отмени всичките си спектакли до 26 март поради усложняващата се епидемична обстановка. Въпреки че в Пловдив все още не е обявено затваряне на културните институции, от Операта заявяват, че представленията ще бъдат отменени заради здравето на артистите.

От програмата отпадат концертът с изпълнение на Симфония №2 от Рахманинов на 19 март, оперният спектакъл „Така правят всички“ на 24 март и „Къде ми са детските книжки“, 27 март, поради участието на голям брой деца.

Ако не настъпи промяна в решенията на Областния кризисен щаб, операта в Пловдив ще посрещне публика на 27 март със спектакъла „Мюзикълите на Холивуд“. Засега в програмата остават и планираните представления на „Опера бутик“ на 28 март, „Компания“ на 1, 2 и 3 април, „Лебедово езеро за деца“ на 4 април, както и генералната репетиция с публика и премиерата на „Манон Леско“, съответно за 15 и 17 април.

Всички зрители, които са купили билети за представленията до 26 март, могат да ги върнат на касите до 29 март. Но от Операта ще направят жест към тях – талон за 50% отстъпка за заглавие по избор за лятното издание на фестивала „Opera Open 2021“ – само на касата на Опера Пловдив, при представяне на билет за отменен спектакъл, снимка на билетите или ваучерите на мобилно устройство, ако са върнати на друга каса.

Докато Пловдивската опера е затворена за зрители, артистите ще подготвят за големия летен фестивал, разделени на малки групи. Програмата скоро ще бъде обявена.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС