POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

По БНТ: Приликите между Левски и Исус

Андрей Захариев и синът му Андрея в документална поредица, посветена на Апостола

Десетгодишният Андрея ще пита баща си Андрей Захариев пред камерата на БНТ за непостижимите идеи на Левски. - По БНТ: Приликите между Левски и Исус

Десетгодишният Андрея ще пита баща си Андрей Захариев пред камерата на БНТ за непостижимите идеи на Левски.

Какво събира Левски и Иисус, как се става човек-лъв, защо още не можем да настигнем някои от идеите на Апостола. Това са част от темите, които ще дискутира ново предаване на БНТ, което стартира на 23 февруари. Рубриката е 6-серийна, нарича се „Имам да ти казвам нещо“ и ще се тече под формата на разговор между баща и син – водещият Андрей Захариев и 10-годишният Андрея. 

Предаването ще се излъчва всеки понеделник в минутите след 7 ч., в рамките на сутрешния блок „Денят започва”. Андрей и Андрея ще търсят изгубената връзка между поколенията, пречупена през разказ за живота на Васил Левски. Захариев е доктор по философия, изследовател на световната история, водещ на телевизионно предаване, пее възрожденски песни и пише есета…, но в тази документална поредица той ще се изправи пред въпросите на своето дете и ще трябва да отговори на най-трудните от тях.

Режисьор на „Имам да ти казвам нещо“ е друг водещ на БНТ – Спас Кьосев.

„Форматът пита дали съкровището, което търсим, в крайна сметка не е скрито именно в домашното ни огнище. Единственият начин да промениш някого или нещо е чрез личен пример. Нашият проект се опитва да подскаже, че общото ни бъдеще зависи най-вече от отношенията помежду ни, от вниманието, което си обръщаме, от уроците на времето, които се предават от баща на син”, казва Кьосев.

Идеята за поредицата е на Райчин Генов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg