Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

По-добро бъдеще за културата?

Рашко Младенов предаде властта на Боил Банов и му пожела да е твърд в работата си

Рашко Младенов пожела на Боил Банов да бъде твърд, както и „добър с хората, които в това министерство работят за нашата кауза, и строг с онези, които се занимават с други неща“. Снимка: Емил Георгиев - По-добро бъдеще за културата?

Рашко Младенов пожела на Боил Банов да бъде твърд, както и „добър с хората, които в това министерство работят за нашата кауза, и строг с онези, които се занимават с други неща“. Снимка: Емил Георгиев

На кратка дружеска церемония Рашко Младенов предаде властта в Министерството на културата на довчерашния си заместник Боил Банов. Банов, който бе вице на трима министри досега (двама служебни и един редовен), сега сяда сам на шефското място – а Младенов го увери, че с избора му има надежда за „по-добро бъдеще“ на културата.

„Трябва да призная, че не бях оптимист за бъдещето на културата и на това министерство – каза актьорът, който бе начело на ведомството в последните три месеца. – Но сега, след този избор, аз съм много радостен, защото се появи надежда, че културата ни ще има по-добро бъдеще.“

Рашко Младенов пожела на Банов да бъде твърд, както и „добър с хората, които в това министерство работят за нашата кауза, и строг с онези, които се занимават с други неща“.

Боил Банов продължи с позитивния тон, като отбеляза, че трите месеца съвместна работа ще останат за него „от изключително значение“. В краткото си послание, новият министър оприличи предшественика си като „интелигентен и толерантен човек“ и му благодари.

„Сега аз още не мога да преценя дали се радвам, или не, но знам едно, колеги – каза още Банов. – Познаваме се с всички и за мен е удоволствие, че ще продължа да работя с вас. Гарантирам ви, че ще дам всичко от себе си, за да улеснявам вашата работа и в крайна сметка да се опитваме да допринасяме за българската култура и за българското изкуство и да създадем условия на хората да творят и да дават добавена стойност към бъдещето на тази държава. Успех на всички и пак казвам – за мен ще бъде чест да работя с всички вас!“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg