Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

По-езия от Котарака Румен за преячели

Излиза първата му стихосбирка „Румената по-езия на Котарака Румен“ (откъс)

Котаракът Румен и неговият съквартирант Златин - герои на художничката Люба Халева. - По-езия от Котарака Румен за преячели

Котаракът Румен и неговият съквартирант Златин - герои на художничката Люба Халева.

Котаракът Румен, често определян в културните среди като „ренесамсова личнос“, е пред премиера на втората си книга, която е със „стихотворемия“. На 10 декември в столичния клуб „Мазе“ ще бъде представена „Румената по-езия на Котарака Румен“. Авторът страда от сценична треска и ако не я преодолее до вторник, 19,30 ч., може и да не присъства лично на своето събитие, но за радост на гостите е оставил 188 котки на страниците на стихосбирката.

Моментът за премиерата е избран специално:

„Периодат междо фси светий и коледа е средновековието на годимата, искан неска дави по-каня да станете сведетели на първото проявлемие на ренесамса!!!1“.

Силно емоционален, Котаракът споделя:

„Винаги се валнуван ного когато издаван фтора книга! в това чесло и този път! за нея сам потбрал четеринайсе од моите стихотворемия, като две од тях сам ги написал тайно и ги няма ваф интернед. книгата си има предговор и по-слеслоф и даже накрая сам сложил и пед цтрамици речмик на исползваните термини, по-неже както виждате, моята терменология е строго спецефична“.

Илюстрациите в книгата са дело на Люба Халева, която така се е увлякла от рисуването на котки, че Румен ги е преброил и по този повод отбелязва, че книгата е на „едно од челните места ваф световем маштап по по-казателя „кодка на цтрамица“.

Ексклузивно за читателите на „Площад Славейков“ Котаракът Румен (който живее на реалния площад „Славейков“) представя стихотворение, неизвестно както за почитателите му, така и за специалистите, които тепърва смятат да го анализират. И това е само неговото начало:

Прикаска бес среда

Ваф висока пламина
ф мрачна, хладна пештера
с пот покрит од кости змейски
вдън горите телелейски
там разгулено живял
вино пил и пецми пял
и се хранел сас размах
великамът Развейцтрах.

този великам чутовен
сприхав бил, немногословен
и затворен по-прерода.
фсички мразил од доша,
штото имал тешко децтво
в тази мрачна пештера.
и роднимите мо цтрашни
съшто били ного мрачни.
той сас фсички скаран бил.
сам живеел си онил
и ваопште на нервна почва
бил обиден на света…

Вижте още: КОТАРАКЪТ РУМЕН: Ф ТАЯ ДАРЖАВА НАЙ ДОБРЕ ДА ОМРЕШ ОД СМЯХ 

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg