Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

По Графа – старата песен на нов глас

Става все по-хубаво, но още не е готово

Ул. „Граф Игнатиев“, 15 декември 2018 г. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - По Графа – старата песен на нов глас

Ул. „Граф Игнатиев“, 15 декември 2018 г. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Чували ли сте вица за човека, който, като му се вмиришели чорапите, ги сменял – слагал левия на десния крак и обратното? Горе-долу същото направиха изпълнителите на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. След масово обществено недоволство от ограничителите, разделящи пешеходци от трамваи, в четвъртък бе обявено, че в петък ще се сложат нови ограничители.

В петък не сложиха нищо, но днес, събота, върнаха онези триъгълни форми, които народното творчество сравни с перки на акули, противотанкови съоръжения и надгробни пирамидки, само че сега са ги обърнали наобратно. Тоест вече не стърчат толкова, сега са полегнали.

Решението преди… Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

… и решението след. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Преди тези призми бяха стъпили на най-малката си страна, сега лежат на някоя от другите две – по-дългата или по-късата, както падне. Трудно ще намерите няколко, поставени едни до други по еднакъв начин. Тоест – погледнато с невъоръжено око, в участъка от „Алабин“ до „Дякон Игнятий“ промяна няма. Малко преди да стигнете до площад „Славейков“ следва изненада – на мястото на призмите са появяват кубове, но не задълго.

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

По протежение на площада от двете страни на трамвайните линии и нататък по пътя кубовете, призмите и останалите каменни геометрични форми, са заменени с дълга редица раирани бяло-червени преносими пътни знаци за временна организация на движението – от онези, които сигнализират, че по-нататък магистралата е в ремонт и движението се отбива в едната лента.

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Те скоро ще бъдат заменени от още призми, съобщават от Общината. Остава въпросът защо така наречените бализи са поставени, след като трамваите все още не се движат по „Графа“? Така по емблематичната улица става, ако не по-хубаво, то поне по-разнообразно.
Но надеждата, че още не е готово, а когато стане, наистина ще е хубаво, умира последна.

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg