Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Хубав български филм тръгва на екран, гледайте го (видео)

Няма шега, „Каръци“ на Ивайло Христов излиза по кината на 1 април

Елена Телбис и Деян Донков в сцена от „Каръци“. - Хубав български филм тръгва на екран, гледайте го (видео)

Елена Телбис и Деян Донков в сцена от „Каръци“.

Ивайло Христов обърна късмета на българското кино, направи го с „Каръци“. Филмът спечели голямата награда „Златен Георги“ на Московския кинофестивал, а сега му предстои да спечели и българската публика. Историята за неколцина тийнейджъри от малък български град излиза по екраните.

„Каръци“ откри фестивала „Киномания“ и грабна всички зрители, както и критиката. От години не се е появявала българска продукция, която да получи одобрение не само от специалистите, но и от обикновената публика.

Филмът вече е носител на множество отличия. Поредното бе получено преди броени дни на „София филм фест“. Гилдията на българските кинокритици даде на „Каръци“ отличието за Балкански филм.

Официалната премиера на продукцията ще бъде на 29 март от 19,30 ч. в Cinema City и Paradise Center, а от 1 април тръгва по екраните.

Америка за България

Филмът е хубав, няма шега!

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3