Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

По пътя към плажа минете през улицата на книгите

Пешеходният център на Варна с книжарница на открито

Алеята на книгата във Варна през 2016 г. Снимка: БГНЕС/Красимир Делчев - По пътя към плажа минете през улицата на книгите

Алеята на книгата във Варна през 2016 г. Снимка: БГНЕС/Красимир Делчев

Ако все още не сте планирали лятната си почивка, а сте почитатели на класическата комбинация плаж с книга – Варна и тази година предлага вече традиционната си Алея на книгата. От 28 юли до 6 август пешеходната улица към морската градина се превръща в своеобразен книжен квартал с 15 павилиона и литературен кът.

Организаторите от Асоциация „Българска книга“ все още не са оповестили програмата на 10-дневното събитие, но то обичайно е съпътствано от редица представяния и срещи с писатели. Издателите на свой ред предлагат най-новото и най-интересното от каталозите си.

Миналия месец вече премина Алеята в Пловдив. А през септември тя се пренася в София, където тази година ще е от 12 до 17 септември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС