Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

По следите на зелената диря

Нека всеки бъде оригинален в близкия месец. Трябва ви дата? Денят на Св. Патрик

Наклонената кула в Пиза, обагрена в зелено за празника на Свети Патрик (17 март). - По следите на зелената диря

Наклонената кула в Пиза, обагрена в зелено за празника на Свети Патрик (17 март).

Тържествата за Деня на Свети Патрик наближават. Това е не просто празник на Ирландия, той е и на хората от тази малка страна. Но с годините веселието му отдавна е надхвърлило националните й граници и вече се случва по целия свят с един общ маркер – зеленият цвят.

От „Джеймисън“ предлагат за най-неповторимите и оригинални софиянци възможността да пътуват с още двама приятели до Дъблин. Условията за участие в играта са прости – желаещите да се включат трябва да уловят и пресъздадат на снимка оригиналността на своята компания и да я споделят в избрана социална мрежа чрез специалния хаштаг #BeOriginal. Участието е до 31 март, а победителят ще бъде обявен в началото на април. Повече подробности – тук.

„Джеймисън“ канят чрез фамилното си мото – Sine Metu – Без страх – да се страхуваме по-малко и да живеем повече. И призовават да допуснем нещо ново да се случи в живота ни в близкия месец, за да живеем по-пълноценно. А ако ни е нужна специална дата – тяхното предложение е именно 17-и март, Денят на Свети Патрик.

Вдъхновяваме се от хората, които остават верни на себе си, пишат от дестилерията. Мотото им не насърчава безразсъдните действия или свободата да правиш, каквото си поискаш, без зачитане на последствията, не е за живота на пълни обороти на всяка цена. Когато в „Джеймисън“ говорят за „Без страх“ – си представят живот с открити емоции и кураж пред обществото.

Всеки понякога го е страх от срещата с нови хора или откритието на нови места, да позволи на околните да го видят такъв, какъвто е. Но само, когато го направим, ние намираме и изживяваме истинското великолепие, което е точно пред нас. Такова са подготвили и след залез слънце от компанията за Деня на Свети Патрик – по улица „Витошка“ в София, като обещават на гостите си незабравими изживявания в деня, посветен на собствения почерк, оригиналността и всичко ирландско. Уверени, че ще бъдат разпознати (по зелената диря, разбира се), от „Джеймисън“ предлагат и маршрут за последователите си.

А ето и някои интересни традиции по отбелязването на празника в света. В Чикаго, САЩ, всяка година хиляди души се събират на реката, за да проследят нейното боядисване в зелено.

Американци наблюдават боядисването на река в зелено.

Американци наблюдават боядисването на река в зелено.

В Япония духът на Свети Патрик е навсякъде по улиците, хората се обличат в цветни костюми.

В Австралия някои компании организират закуска или обяд в чест на Свети Патрик, на които се сервират традиционни ирландски ястия и напитки и се раздават награди.

Операта в Сидни

Операта в Сидни

Във Флоренция, Италия, се организира 6-дневен Ирландски фестивал с ирландска храна, напитки и жива музика.

За Деня на Свети Патрик през 2013-а за първи път в зелено са боядисани емблематични световни забележителности, сред които египетските пирамиди в Гиза, статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро, Ниагарския водопад, наклонената кула в Пиза, операта в Сидни и много други популярни забележителности по цял свят.

И Сфинксът е цвета на Ирландия.

И Сфинксът е цвета на Ирландия.


Платена публикация

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg