Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Победа за Детския радиохор – връщат диригентката им

Венеция Караманова ще бъде назначена отново на трудов договор в БНР

Радостта си от връщането на любимата им диригентка малките певци изразиха със снимка, на която празнуват 58-годишнината на Детския радиохор. Снимка: Фейсбук - Победа за Детския радиохор – връщат диригентката им

Радостта си от връщането на любимата им диригентка малките певци изразиха със снимка, на която празнуват 58-годишнината на Детския радиохор. Снимка: Фейсбук

Диригентката Венеция Караманова се връща на трудов договор в Детския хор на БНР. Вестта бе съобщена в Би Ти Ви новините, позовавайки се на разговор с директора на Радиото Александър Велев. Информация за връщането на Караманова е поместена и в сайта на БНР.

„Генералният директор на БНР Александър Велев постигна съгласие с диригентката на Детския радиохор Венеция Караманова и група от родителите на среща, която се проведе днес в сградата на Националното радио. Детски лагер ще има, г-жа Караманова ще води Детския радиохор, бе решено на срещата“, гласи новината в сайта на БНР.

Малко по-късно радостта си от победата малките певци оповестиха и на страницата на хора във Фейсбук.

„Здравейте и пейте, приятели и почитатели на Детския радиохор, хористи (настоящи и бивши) и родители! За нас цялата ваша обич и подкрепа бяха от решаващо значение. Тази вечер г-н Велев предложи на г-жа Караманова, на среща в БНР, безсрочен трудов договор и се договориха да се разпише 10-годишен устойчив план за развитие на Детския радиохор – се казва на страницата. – На творческата подготовка в Кранево с хористите ще заминат г-жа Караманова, г-жа Ватралова, г-жа Ананиевска, г-жа Димитрова и лекарите.

Благодарим на всички за безценната подкрепа!“

Исканията на Детския радиохор бяха постигнати след два протеста, предизвикани от освобождаването на любимата им диригентка. Децата пяха за връщането на Караманова в понеделник пред сградата на Радиото, а в сряда сутринта – пред Министерския съвет, където бяха поканени от премиера Бойко Борисов. На срещата министър-председателят се разпореди директорът на БНР и СЕМ да разрешат въпроса.

Творческата ваканция на децата от хора в с. Кранево започва на 26 август и ще продължи до 6 септември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС