VivaPay

Почина актьорът Джери Стилър, баща на Бен Стилър

Познат от сериала „Зайнфелд“ и „Шоуто на Ед Съливан“

Джери Стилър като Франк Констанца в сцена от „Зайнфелд“ - Почина актьорът Джери Стилър, баща на Бен Стилър

Джери Стилър като Франк Констанца в сцена от „Зайнфелд“

Джери Стилър, американски комедиен актьор, познат от сериала „Зайнфелд“, е починал на 92-годишна възраст. Смъртта му е настъпила по естествен път, потвърждава синът му Бен Стилър, цитиран от Би Би Си.

Роден в Ню Йорк през 1927 г., Джери Стилър прави кариера в комедии и често си партнира пред камерата със съпругата си Ан Мийра (починала през 2015 г.). Играл е и заедно със сина си в няколко филма, сред тях двете части на „Зулендър“ и черната комедия „Хем боли, хем сърби“.

Телевизионните зрители го познават най-вече като баща на персонажа на Джейсън Александър в ситкома „Зайнфелд“ – роля, която играе шест години. За образа си на Франк Констанца през 1997 г. той получава номинация за „Еми“. Първоначално ролята е поверена на Джон Рандолф, но той се появява на екран само веднъж, преди Стилър да го замести.

Никога няма да забравя първия си ден на снимачната площадка, пред публиката… целият актьорски състав ме бе наобиколил, пожелавайки ми всичко най-добро – споделя той в интервю от 2005 г. – Всички ме подкрепяха, като че ли ме пазеха от страха. От този ден нататък, това бяха най-добрите години от живота ми като актьор.“

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Стилър среща Мийра на кастинг през 1953 г. Двамата сключват брак година по-късно. Стават популярни с общите си турнета в Америка, имат и над 30 участия в „Шоуто на Ед Съливан“ по Си Би Ес. През 2007 г. двамата получават обща звезда на Алеята на славата на Холивуд.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg