Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина Наталия Крачковская, звезда на малките роли

Снимала се в над 90 филма, тя остава незабравима като мадам Грицацуева в „12 стола“ на Гайдай

Наталия Крачковская, в кариерата ѝ, продължила повече от четири десетилетия, се е снимала в над 90 филма, в предимно поддържащи, но забележителни роли. - Почина Наталия Крачковская, звезда на малките роли

Наталия Крачковская, в кариерата ѝ, продължила повече от четири десетилетия, се е снимала в над 90 филма, в предимно поддържащи, но забележителни роли.

Руската актриса Наталия Крачковская е починала на 77 години в Москва, съобщава „Интерфакс“. В края на миналата седмица тя е била приета в интензивно отделение заради проблеми със сърцето. В сряда състоянието ѝ рязко се е влошило, а в четвъртък сутринта е издъхнала.

Наталия Крачковская, в кариерата ѝ, продължила повече от четири десетилетия, се е снимала в над 90 филма, в предимно поддържащи, но забележителни роли. Става особено известна в Съветския съюз с превъплъщението си в мадам Грицацуева в „12 стола“ на Леонид Гайдай (1971).

Сред други от запомнящите ѝ се филми са „Иван Василиевич си сменя професията“, „Мястото на срещата не се променя“, „Човекът от булеварда на капуцините“.

https://youtu.be/zF8tHg3gqRo

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg