VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Почина аниматорът на „Кой натопи Заека Роджър“

Ричард Уилямс, носител на три оскара, си отиде на 86 години

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно. - Почина аниматорът на „Кой натопи Заека Роджър“

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно.

Ричард Уилямс, аниматорът работил по „Кой натопи Заека Роджър“, почина на 86-годишна възраст. Уилямс има два оскара и една БАФТА за класическия филм от 1988 г., с участието на Боб Хоскинс. Работил е още по два от филмите за Розовата пантера и по „Казино Роял“.

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно. Историята е ситуирана в Холивуд от 1947 г., а филмът има огромен успех сред публика и критика. Ричард Уилямс има основния принос за рисуването на Заека Роджър и жена му Джесика.

Самият аниматор приживе сочи „Снежанка“, която е гледал за първи път на пет години, като филма с „огромно влияние“ върху него. През 2008 г. Уилямс заяви, че като дете винаги е искал да отиде в „Дисни“.

Първият му филм, „Малкият остров“, излиза през 1958 г. и печели БАФТА, а анимационната му адаптация по „Коледна песен“ на Дикенс през 1971 г. го отвежда до първия му оскар.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg