Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Почина аниматорът на „Кой натопи Заека Роджър“

Ричард Уилямс, носител на три оскара, си отиде на 86 години

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно. - Почина аниматорът на „Кой натопи Заека Роджър“

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно.

Ричард Уилямс, аниматорът работил по „Кой натопи Заека Роджър“, почина на 86-годишна възраст. Уилямс има два оскара и една БАФТА за класическия филм от 1988 г., с участието на Боб Хоскинс. Работил е още по два от филмите за Розовата пантера и по „Казино Роял“.

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно. Историята е ситуирана в Холивуд от 1947 г., а филмът има огромен успех сред публика и критика. Ричард Уилямс има основния принос за рисуването на Заека Роджър и жена му Джесика.

Самият аниматор приживе сочи „Снежанка“, която е гледал за първи път на пет години, като филма с „огромно влияние“ върху него. През 2008 г. Уилямс заяви, че като дете винаги е искал да отиде в „Дисни“.

Първият му филм, „Малкият остров“, излиза през 1958 г. и печели БАФТА, а анимационната му адаптация по „Коледна песен“ на Дикенс през 1971 г. го отвежда до първия му оскар.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах