Почина аниматорът на „Кой натопи Заека Роджър“

Ричард Уилямс, носител на три оскара, си отиде на 86 години

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно. - Почина аниматорът на „Кой натопи Заека Роджър“

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно.

Ричард Уилямс, аниматорът работил по „Кой натопи Заека Роджър“, почина на 86-годишна възраст. Уилямс има два оскара и една БАФТА за класическия филм от 1988 г., с участието на Боб Хоскинс. Работил е още по два от филмите за Розовата пантера и по „Казино Роял“.

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно. Историята е ситуирана в Холивуд от 1947 г., а филмът има огромен успех сред публика и критика. Ричард Уилямс има основния принос за рисуването на Заека Роджър и жена му Джесика.

Самият аниматор приживе сочи „Снежанка“, която е гледал за първи път на пет години, като филма с „огромно влияние“ върху него. През 2008 г. Уилямс заяви, че като дете винаги е искал да отиде в „Дисни“.

Първият му филм, „Малкият остров“, излиза през 1958 г. и печели БАФТА, а анимационната му адаптация по „Коледна песен“ на Дикенс през 1971 г. го отвежда до първия му оскар.

Америка за България

Bookshop 728×90