Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Почина аниматорът на „Кой натопи Заека Роджър“

Ричард Уилямс, носител на три оскара, си отиде на 86 години

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно. - Почина аниматорът на „Кой натопи Заека Роджър“

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно.

Ричард Уилямс, аниматорът работил по „Кой натопи Заека Роджър“, почина на 86-годишна възраст. Уилямс има два оскара и една БАФТА за класическия филм от 1988 г., с участието на Боб Хоскинс. Работил е още по два от филмите за Розовата пантера и по „Казино Роял“.

„Кой натопи Заека Роджър“ е анимирана комедия, в която хора и анимационни герои живеят заедно. Историята е ситуирана в Холивуд от 1947 г., а филмът има огромен успех сред публика и критика. Ричард Уилямс има основния принос за рисуването на Заека Роджър и жена му Джесика.

Самият аниматор приживе сочи „Снежанка“, която е гледал за първи път на пет години, като филма с „огромно влияние“ върху него. През 2008 г. Уилямс заяви, че като дете винаги е искал да отиде в „Дисни“.

Първият му филм, „Малкият остров“, излиза през 1958 г. и печели БАФТА, а анимационната му адаптация по „Коледна песен“ на Дикенс през 1971 г. го отвежда до първия му оскар.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Български Лев