Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Почина басистът на ФСБ Ивайло Крайчовски

Ивайло Крайчовски (1961 - 2018) - Почина басистът на ФСБ Ивайло Крайчовски

Ивайло Крайчовски (1961 - 2018)

Още една от знаменитите „стари муцуни“ на българския рок си отиде. Музикантът Ивайло Крайчовски почина внезапно на 57 години, съобщи БНТ.

Ивайло Крайчовски бе басист във ФСБ и един от създателите (заедно с Георги Минчев) на групата „Стари муцуни“.

Крайчовски учи цигулка от петгодишен. Присъединява се към първата си група още като ученик в девети клас на XXI гимназия в София, през 1976 г. – сформирана от неприети в Музикалното училище. Още тогава избира бас китарата. През 1983 г. завършва факултета „Поп и джаз изкуства“ на Музикалната академия, в класа по контрабас и бас китара на професор Симеон Венков.

В ФСБ попада, след като се явява на прослушване за мястото на Александър Бахаров. Първият му концерт с тях е на стадион „Академик“ пред 15 хил. зрители. Крайчовски участва в записите на албума „ФСБ VI“ от 1984 г. Работи активно и в студио „Формация Студио Балкантон“ като тонрежисьор и музикален продуцент, а през 1993–1995 г. — в ММД „Мултимедия“ и „Болканмюзик“, където взема участие в създаването на албумите на редица български поп певци, рок групи и джазови формации.

През 1996 г. Ивайло Крайчовски става музикален директор на „София филм фест“. Заместник-председател е на Българската изпълнителска асоциация и член на УС на БНАПЗ — асоциация на звукозаписните студиа в България. Организатор на мемориалните концерти „Цвете за Гошо“ и редица други рок събития. Участва в разширената с млади музиканти формация ФСБ на Новогодишния концерт по повод приемането на България в ЕС през 2007 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах