POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина басистът на „Тото“ Майк Поркаро

Отишъл си е в съня си, заобиколен от близките

През 2010 г. „Тото“ се събраха отново заради болестта на басиста Майк Поркаро. - Почина басистът на „Тото“ Майк Поркаро

През 2010 г. „Тото“ се събраха отново заради болестта на басиста Майк Поркаро.

Басистът на американската рок банда „Тото“ Майк Поркаро почина на 59 години след няколкогодишна битка с амиотрофичната латерална склероза (АЛС). Поркаро си е отишъл в съня си у дома, заобиколен от близките си. „Тото“, радвали милиони хора с хитове като „Африка“ и „Розана“, има продадени над 35 милиона албума.

„Брат ми Майк Поркаро вече е в покой. Ще ми липсва повече, отколкото бих изразил с думи. Любов и почит към семейството и Бог да го прости“, написа в „Туитър“ китаристът на бандата Стив Лъкатър.

„Тото“, формирани през 1977 г., се разпаднаха през 2008 г., но се събраха за серия благотворителни концерти през 2010 г. заради заболяването на Поркаро – и за да насочат общественото внимание към страданията на хилядите хора с АЛС, известна и като болестта на Лу Гериг.

Състоянието засяга нервната система и с напредването на болестта се увреждат фатално основни човешки дейност като ходене, говорене и дори дишане.

Само преди дни от болестта почина Ричард Глацър, сърежисьорът на филма „Все още Алис“, спечелил Оскар за главна женска роля тази година. По време на снимките Глацър вече е бил в тежка фаза за заболяването и е комуникирал с екипа само с един пръст чрез приложение за таблет.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg