Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Почина Били Драго, холивудски „злодей”

Били Драго има роли в над 100 филма, но е познат най-вече от „Недосегаемите” на Брайън де Палма и „Бледият ездач” на Клинт Истууд. - Почина Били Драго, холивудски „злодей”

Били Драго има роли в над 100 филма, но е познат най-вече от „Недосегаемите” на Брайън де Палма и „Бледият ездач” на Клинт Истууд.

Актьорът Били Драго, познат от „Недосегаемите” на Брайън де Палма и „Бледият ездач” на Клинт Истууд, често играл смразяващи на вид гангстери, почина на 73 г. в Лос Анджелис от усложнения след прекаран инсулт, съобщава „Варайъти”.

Характерният актьор бе в ролята на гангстера Франк Нити, съучастник на Ал Капоне в „Недосегаемите” през 1987 г. В телевизионния сериал „Чародейките“ той използва змийския си поглед в образа на демона Барбас за няколко епизода през петте сезона.

Драго е сценичният псевдоним на Уилям Юджийн Бъроус, роден в Хюгоутън, Канзас, в семейство на актьор и режисьор, според когото родът му има индиански корени. Семейството на майка му е от ромски произход. В началото на кариерата си работи като каскадьор в Ню Йорк, но скоро се ориентира изцяло към актьорството.

В края на 70-те години Драго започва да се снима във филми като „Cutter’s Way”, „No Other Love”, „Windwalker”. Има роли в над 100 филма, сред тях три с Чък Норис – „Invasion U.S.A.”, „Hero and the Terror” и „Делта форс 2: Колумбийска връзка” като наркобарона Рамон Кота. Участва в телевизионните сериали „Хил стрийт блус”, „Moonlighting”, „Уокър, тексаският рейнджър”, „Досиетата Х”.

КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА НА КИТАРИСТИТЕ НА БАРСЕЛОНА

Появява се и в клипа на Майкъл Джаксън „You Rock My World” от 2001 г., а също и като мистериозния непознат във видеото към „Silent Running (on Dangerous Ground)” на „Майк Енд дъ Меканикс”.

Някои от последните му роли са в „Тайнствена кожа”, „Очите на скалите” и „Децата на царевицата: Битие”.