Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Почина Буги Барабата, верен на блуса докрай

Буги Барабата (1960 - 2019). Снимка: Z_Rock - Почина Буги Барабата, верен на блуса докрай

Буги Барабата (1960 - 2019). Снимка: Z_Rock

На 58 години миналата нощ е починал музикантът Буги Барабата. Тъжната вест съобщават колегите му от радио Z-Rock на страницата си във Фейсбук. Причината за смъртта на Барабата не е известна.

„Буги, никога няма да те забравим! Почивай в мир!!!“, пишат от Z-Rock.

Буги Барабата имаше незабравим глас. Той бе музикант, който не изневери на блуса. Роден е на 24 декември 1960 г., истинското му име е Марио Събев. Отраснал е в софийския квартал Коньовица. Професионален шофьор с дълъг стаж, 17 години работил в БГА „Балкан“.

Свиреше на китара и хармоника. Основател е на групата „Бараби Блус Бенд“ и е автор на всичките песни в шестте албума на групата – „Песни от гаража“, „Лоши времена“, „Срещу вятъра“, „18 карата кал“, „Без право на обжалване“ и „Бесните кучета на блуса“. Съавтор на песента на Васко Кръпката „Няма бира“, автор на песента на Георги Минчев „Равносметка“. Барабата бе водещ на сутрешния блок „Буги Тайм“ и на вечерния „Нека бъде рок“ по Z-Rock.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах