Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина Буги Барабата, верен на блуса докрай

Буги Барабата (1960 - 2019). Снимка: Z_Rock - Почина Буги Барабата, верен на блуса докрай

Буги Барабата (1960 - 2019). Снимка: Z_Rock

На 58 години миналата нощ е починал музикантът Буги Барабата. Тъжната вест съобщават колегите му от радио Z-Rock на страницата си във Фейсбук. Причината за смъртта на Барабата не е известна.

„Буги, никога няма да те забравим! Почивай в мир!!!“, пишат от Z-Rock.

Буги Барабата имаше незабравим глас. Той бе музикант, който не изневери на блуса. Роден е на 24 декември 1960 г., истинското му име е Марио Събев. Отраснал е в софийския квартал Коньовица. Професионален шофьор с дълъг стаж, 17 години работил в БГА „Балкан“.

Свиреше на китара и хармоника. Основател е на групата „Бараби Блус Бенд“ и е автор на всичките песни в шестте албума на групата – „Песни от гаража“, „Лоши времена“, „Срещу вятъра“, „18 карата кал“, „Без право на обжалване“ и „Бесните кучета на блуса“. Съавтор на песента на Васко Кръпката „Няма бира“, автор на песента на Георги Минчев „Равносметка“. Барабата бе водещ на сутрешния блок „Буги Тайм“ и на вечерния „Нека бъде рок“ по Z-Rock.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90