VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Почина Буун Гулд от „Левъл 42”

Отиде си китаристът на групата, чието име бе оттоворът на всички въпроси: 42

Буун Гулд (вдясно) заедно с останалите от „Level 42“ в най-силните им години на сцената. - Почина Буун Гулд от „Левъл 42”

Буун Гулд (вдясно) заедно с останалите от „Level 42“ в най-силните им години на сцената.

Буун Гулд, един от основателите на попгрупата от 80-те „Левъл 42”, е намерен мъртъв в дома си в Дорсет, Великобритания. Новината за смъртта му съобщи в Туитър Марк Кинг, лидер, вокалист и басист на групата. 

Гулд (64) е китарист и саксофонист в „Левъл 42” между 1980 и 1987 г. През 2012 г. музикантите се събират за последен концерт в Бристъл, Великобритания. Групата, създадена на британския остров Уайт, има десетки хитове, сред които „Lessons in Love” и „Running in the Family”.

Името „Левъл 42“ е вдъхновено от романа на Дъглас Адамс „Пътеводител на галактическия стопаджия“ и отговора на въпроса за вселената, живота и всичко останало: 42. Кинг и Гулд първоначално смятали да вземат номера на автобус № 88, с който пътували до звукозаписното студио – но числото вече било „заето“ от друга група.

С натежало сърце ви съобщаваме за смъртта на нашия скъп приятел и брат Буун Гулд” – пишат в сайта си „Левъл 42”. – Почивай в мир, Буун, няма да има повече болка, приятелю.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Гулд страдаше от проблеми с нервите нервност и паник атаки, състоянието му се обостря по време на американско турне на групата. Тогава Гулд се срива психически на сцената, което води и до края на участието му в „Левъл 42”. Напуска през 1987-а заедно с брат си Фил, барабанист и също сред основателите на групата.

Фил избра Туитър, за да изрази емоциите си:

Сърцето ми е повече от разбито. Почивай в мир, Роланд Чарлс „Буун” Гулд, мой брат, 1955 – 2019”.

Роден на 4 март 1995 г. на остров Уайт, по време на кариерата си Гулд издава и два солови албума – „Tin Man” и „Love Kills Overtime”.

„Левъл 42“ гостуваха у нас през 2006 г. за петия рожден ден на радио „Джаз ФМ“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg