Почина Буун Гулд от „Левъл 42”

Отиде си китаристът на групата, чието име бе оттоворът на всички въпроси: 42

Буун Гулд (вдясно) заедно с останалите от „Level 42“ в най-силните им години на сцената. - Почина Буун Гулд от „Левъл 42”

Буун Гулд (вдясно) заедно с останалите от „Level 42“ в най-силните им години на сцената.

Буун Гулд, един от основателите на попгрупата от 80-те „Левъл 42”, е намерен мъртъв в дома си в Дорсет, Великобритания. Новината за смъртта му съобщи в Туитър Марк Кинг, лидер, вокалист и басист на групата. 

Гулд (64) е китарист и саксофонист в „Левъл 42” между 1980 и 1987 г. През 2012 г. музикантите се събират за последен концерт в Бристъл, Великобритания. Групата, създадена на британския остров Уайт, има десетки хитове, сред които „Lessons in Love” и „Running in the Family”.

Името „Левъл 42“ е вдъхновено от романа на Дъглас Адамс „Пътеводител на галактическия стопаджия“ и отговора на въпроса за вселената, живота и всичко останало: 42. Кинг и Гулд първоначално смятали да вземат номера на автобус № 88, с който пътували до звукозаписното студио – но числото вече било „заето“ от друга група.

С натежало сърце ви съобщаваме за смъртта на нашия скъп приятел и брат Буун Гулд” – пишат в сайта си „Левъл 42”. – Почивай в мир, Буун, няма да има повече болка, приятелю.

Гулд страдаше от проблеми с нервите нервност и паник атаки, състоянието му се обостря по време на американско турне на групата. Тогава Гулд се срива психически на сцената, което води и до края на участието му в „Левъл 42”. Напуска през 1987-а заедно с брат си Фил, барабанист и също сред основателите на групата.

Фил избра Туитър, за да изрази емоциите си:

Сърцето ми е повече от разбито. Почивай в мир, Роланд Чарлс „Буун” Гулд, мой брат, 1955 – 2019”.

Роден на 4 март 1995 г. на остров Уайт, по време на кариерата си Гулд издава и два солови албума – „Tin Man” и „Love Kills Overtime”.

Доза Щастие

„Левъл 42“ гостуваха у нас през 2006 г. за петия рожден ден на радио „Джаз ФМ“.

ДС