POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина Дейвид Хъдълстън, Големият Лебовски

Актьорът, превъплътил се в истинския милионер във филма с Джеф Бриджис, е издъхнал на 85 години

Роден през 1930 г., бившият механик във военно-въздушните сили играе милионера Джеф Лебовски, чиято дъщеря е отвлечена, в комедията на Братята Коен от 1988 г.  - Почина Дейвид Хъдълстън, Големият Лебовски

Роден през 1930 г., бившият механик във военно-въздушните сили играе милионера Джеф Лебовски, чиято дъщеря е отвлечена, в комедията на Братята Коен от 1988 г.

Дейвид Хъдълстън, американският актьор, изиграл заглавните роли в „Големият Лебовски“ и „Дядо Коледа: Филмът“, почина на 85 години в Ню Мексико, предава Би Би Си.

Роден през 1930 г., бившият механик във военно-въздушните сили играе милионер, чиято дъщеря е отвлечена, в комедията на Братята Коен от 1988 г. – в него героят на Джеф Бриджис, Пича, който също се казва Джеф Лебовски, погрешно е припознат като магната от похитителите.

Дейвид Хидълстън като Големия Джеф Лебовски (вляво) с Джеф Бриджес (Джеф Лебовски) и Джон Гудман (Уолтър).

Дейвид Хидълстън като Големия Джеф Лебовски (вляво) с Джеф Бриджис (Джеф Лебовски) и Джон Гудман (Уолтър).

Сред другите филми на Хъдълстън е „Пламтящи седла“ на Мел Брукс от 1974-а, както и ролята на републикански сенатор в сериала „Западното крило“.

Вдовицата му съобщи пред „Санта Фе Ню Мексикан“, че актьорът е починал във вторник вследствие на заболявания на сърцето и бъбреците.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС