Почина директорът на БТА Максим Минчев

Максим Минчев (1953 - 2020). Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС - Почина директорът на БТА Максим Минчев

Максим Минчев (1953 - 2020). Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

На 67 г. почина генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев. Новината за кончината му съобщиха от БТА.

Минчев си е отишъл след кратко боледуване. Негови близки отбелязват, че причината за смъртта му е Ковид-19.

„Ще го запомним като рядко добър, работлив и обаятелен човек“, пишат колегите му от БТА.

Максим Минчев оглавява БТА през 2003 г. Член е на Съюза на българските журналисти, на Съюза на българските писатели и на Международната организация на журналистите.

Роден е на 5 юни 1953 г. в София. Завършва „Журналистика“ в Лвовски университет, през 1983 – 1986 г. учи „Педагогика“ във Военна академия „Георги Раковски“. През 1993 – 1996 г. е стипендиант на НАТО. От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, членува и в УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.

През 2016 г. става генерален секретар на NAWC (Световен съвет на информационните агенции), същата година става президент на EANA (Асоциация на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа) и BSANNA (Асоциация на информационните агенции от Черноморския регион).

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах