Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина директорът на БТА Максим Минчев

Максим Минчев (1953 - 2020). Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС - Почина директорът на БТА Максим Минчев

Максим Минчев (1953 - 2020). Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

На 67 г. почина генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев. Новината за кончината му съобщиха от БТА.

Минчев си е отишъл след кратко боледуване. Негови близки отбелязват, че причината за смъртта му е Ковид-19.

„Ще го запомним като рядко добър, работлив и обаятелен човек“, пишат колегите му от БТА.

Максим Минчев оглавява БТА през 2003 г. Член е на Съюза на българските журналисти, на Съюза на българските писатели и на Международната организация на журналистите.

Роден е на 5 юни 1953 г. в София. Завършва „Журналистика“ в Лвовски университет, през 1983 – 1986 г. учи „Педагогика“ във Военна академия „Георги Раковски“. През 1993 – 1996 г. е стипендиант на НАТО. От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, членува и в УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.

През 2016 г. става генерален секретар на NAWC (Световен съвет на информационните агенции), същата година става президент на EANA (Асоциация на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа) и BSANNA (Асоциация на информационните агенции от Черноморския регион).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90