Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина Джо Кокър, един разкаял се грешник

Негови са едни от най-красивите обяснения в любов в рока

Джо Кокър (1944-2014) - Почина Джо Кокър, един разкаял се грешник

Джо Кокър (1944-2014)

Джо Кокър, един разкаял се грешник, почина на 70. Изпълнителят на някои от най-вълнуващите рок балади за всички времена си е отишъл след битка с рак на белите дробове.

Бари Маршал, агентът на певеца, потвърди смъртта му. „Той беше просто уникален, – каза Маршал, – невъзможно е да запълним празнотата, която остави след себе си в сърцата ни.”

Той бе прочут не само с нежния си дрезгав глас, но и със системната злоупотреба с дрога и алкохол, след които оцеля и се завърна на сцената.

Кариерата на Кокър, започнала от Шефилд през 60-те, продължи над 40 години. Сред най-известните му парчета са „Ти си толкова красива” (You Are So Beautiful) и „Там, където принадлежим” (Up Where We Belong). Звездният му миг настъпва, когато неговата версия на песента на „Бийтълс“ With A Little Help from My Friends става номер едно в класациите.

През юни миналата година той надмина всичките си постижения със своя последен албум, както и с концерта си в Хамършмит, Лондон. Това се оказа и неговият последен спектакъл.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg