Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Почина художничката Яна Левиева

Яна Левиева (1967 - 2018) - Почина художничката Яна Левиева

Яна Левиева (1967 - 2018)

На 51 години си отиде Яна Левиева, един от най-талантливите илюстратори и оформители на книги у нас. Тъжната вест потвърдиха пред „Площад Славейков“ нейни близки.

Родена в София на 23 март 1967 г., Яна Левиева завършва Художествената гимназия в София и след това Националната художествена академия със специалност „илюстрация и оформление на книгата“ в класа на проф. Борислав Стоев. От 1989 г. работи на свободна практика като графичен дизайнер и илюстратор, а от 2004 г. е хоноруван преподавател в Художествената академия в специалност „Книга и печатна графика”.

Левиева създаваше едни от най-добрите книжни корици – на „Жанет 45“, „Факел“, „Стигмати“, „Рива“, „Критика и хуманизъм“ и др.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах