VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Почина художничката Яна Левиева

Яна Левиева (1967 - 2018) - Почина художничката Яна Левиева

Яна Левиева (1967 - 2018)

На 51 години си отиде Яна Левиева, един от най-талантливите илюстратори и оформители на книги у нас. Тъжната вест потвърдиха пред „Площад Славейков“ нейни близки.

Родена в София на 23 март 1967 г., Яна Левиева завършва Художествената гимназия в София и след това Националната художествена академия със специалност „илюстрация и оформление на книгата“ в класа на проф. Борислав Стоев. От 1989 г. работи на свободна практика като графичен дизайнер и илюстратор, а от 2004 г. е хоноруван преподавател в Художествената академия в специалност „Книга и печатна графика”.

Левиева създаваше едни от най-добрите книжни корици – на „Жанет 45“, „Факел“, „Стигмати“, „Рива“, „Критика и хуманизъм“ и др.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg